همراز

خنک آن قمار بازی که بباخت آنچه بودش بنماند هیچش الا هوس قمار دیگر

همراز

خنک آن قمار بازی که بباخت آنچه بودش بنماند هیچش الا هوس قمار دیگر

بایگانی

رب داریم چه ربی!

پنجشنبه, ۴ مهر ۱۳۹۸، ۰۲:۲۹ ب.ظ

ما کلا ما از اون خانواده هاشیم که تصمیمهای زیادی میگیریم و نقشه های اساسی میکشیم که مو لای درزش نمیره، ولی به عمل که میرسه ضعیفیم.

مثل چند سال پیش که تصمیم گرفتیم بریم اقامت کانادا بگیریم یا اینکه خونه رو بکوبیم و ده طبقه ش کنیم یا اینکه هر سال فصل پاییز که میرسه رب درست کنیم.

ولی امسال یکمی فرق کرد ،ما و خواهرم اینا و خانوم کحالی، بعد از کلی کلنجار رفتن با خودمون که آیا میتونیم یا نه ؟ آیا وقتش رو داریم یا نه؟ و آیا اصلا به زحمتش میارزه یا نه؟ بلاخره به این نتیجه رسیدیم که ، باااااابا شمسی خانوم ،( همسایه مون رو میگم )دوهفته پیش درست کرد و تموم شد الان هم داره استفاده میکنه! ما چیمون از اون کمتره؟! و دست بکار شدیم.

خلاااااصه جونم براتون بگه که:)))

پروسه ی پخت رب اینجوریه که باید بری میدون تره بار و کلی بگردی و چونه بزنی و مواظب باشی که از این گوجه هایی که به زور کود درشت شدن و توشون رگه های سفید رنگ دارن هیچ مزه ایی ندارن بهت غالب نکنن . اگه نظر منو بخوایین بهترین و خوش عطرترین گوجه دنیا، گوجه ی ونسر محصول باغات طارم زنجان هستش( این مطلب به هیچ عنوان یک پیام تبلیغی نیست:)))

ولی شانسی که ما داشتیم یه دوستی به واسطه ی یه دوست دیگه حدود صدو پنجاه کیلو گوجه ی با کیفیت و آبدار از یکی از باغات اطراف شهریار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برامون آورد و قسم حضرت عباسی هم خورد که اصلا با آب فاضلاب آبیاری نشده:)

خلااااصه جونم براتون بگه که :))

 گوجه ها رو با دقت شستیم و حین شستن گوجه ها لعن و نفرین بود که نثار کارخونه جات تولید رب گوجه کردیم همونایی که گوجه های کال و کپک زده و کرم خورده رو با یه آب کثیف آبکشی میکنن تبدیل به رب میکنن و با کلی مواد نگه دارنده به خورد ما میدن.

خلاصه جونم براتون بگه:)

گوجه هارو دو نصف کردیم و یه آقایی دستگاه آورد و همونجا آبشو کشید و تحویلمون داد( دیروز تو کانال ماری جوانا یه عکسی از خودش گذاشته بود در حال رب کشیدن البته اونا بجای دستگاه از یه دریل که به سرش یه تیغچه بسته میشه استفاده کرده بودن) یاد سالهای دوری افتادم که همین موقع از سال تو محله قدیمی رب کشیدن مراسمی داشت برا خودش، همه هر روز به نوبت جمع میشدن خونه یکی و براش رب و خیار شور و ترشی و لیته و مربا بار میذاشتن ، تو محل فقط ما ماشین داشتیم اونهم یه فیات کرم رنگ بود و زحمت آوردن گوجه و وسایل دیگه واسه خودمون و چندتا از همسایه ها میوفتاد گردن خدا بیامرز بابا، یادمه بیشتر از همه زحمت میکشید و به تمیزی هم خیلی اهمیت میداد. اونموقعها واسه پوست کندن گوجه میجوشوندنش و واسه له کردنش از یه وسیله ایی که بهش میگن چمبه ( ترکها بهش میگن توخماخ) که واسه کوبیدن گندم حلیم استفاده میشد استفاده میکردن.

خلاصه جونم براتون بگه که:))

گوجه آبکشی شده رو تو یه دبه یا ظرفی ریختیم تا آبش ته نشین بشه بعد یه شیلنگ انداختیم تو دبه و آبی که زیرش جمع شده رو تخلیه کردیم البته بعضی ها آب گوجه رو میریزن تو یه کیسه پارچه ایی و آویزون میکنن تا آبش کشیده بشه این کار کمک میکنه شما وقت کمتری صرف پختن رب بکنید و گاز کمتری مصرف بشه.

ـبعدش ریختیم توی دیگ تا قل بخوره بعدش زیرشو کم کردیم هی هم زدیم و هی هم زدیم و این زمان فرصتی بود واسه خاطره بازی و حرف زدن از گذشته و آدماش، از اختر خانوم همسایه که همیشه غر میزد و فکر میکرد از همه بیشتر بلده ، از پسر خانوم زعفرانی که یکی از بچه ها هلش داد و دستش تا آرنج رفت تو دیگ رب و سوخت، از آقا ناصر با اون سیبیلهای کلفتش که ازر سیبهای درشت پاییزی باغش میاورد با اون طمع بینظیرش و بین همسایه ها پخش میکرد ، از ....

خلاصه رب آماده شد و سر آخر نمک و روغنش رو هم زدیم و ریختیم تو ظرفای شیشه ایی و کلی احساس خودکفایی بهمون دست داد:))

خلاصه جونم براتون بگه این بود انشای ما:))

در ضمن چندتا نکته:

_رب پختن رو عصر شروع نکنید چون مجبورین شب بیدار بمونید

_حتما از دستکش استفاده کنید چون آب گوجه موجب خارش پوست میشه

_رب که آماده شد به یه بهونه بزنین بیرون از خونه چون شستن دیگ رب دستتون رو میبوسه ما که نتونستیم:)))

_وقتی یکی از فامیلهاتون تو اینستا عکس رب خونگی میزاره مطمئن باشین پشت اون عکس رب خوشرنگ و خوشمزه خونگی یه مرد یا پسر خسته ایی هست که هیچوقت دیده نمیشن:)

 

#همین

  • حامد سپهر

نظرات  (۲۰)

خسته نباشین :))
ما سه هفته پیش درست کردیم. کجایند مردان بی‌ادعا واقعا :))))
پاسخ:
ممنون از لطفت برا شما هم مبارک باشه:)
کجایند واقعا کجایند:))
خداقوت..مبارکتون باشه :)
ما خیلی نمیذاریم تکنولوژی رومون اثر کنه فعلا در مرحله دریل و تیغه هستیم..فکر می کردم فقط خودمون از این کارا بلدیم نگو این شیوه رب درست کردن ملی شده و خبر نداریم :))
شما دیگه خیلی وارد تکنولوژی شدین با دستگاه آب گوجه تون رو گرفتین.البته خواهرمم همینطور .
++امان از اون نکته ها اگه دو هفته پیش می نوشتید خیلی خوب بود ولی کار از کار گذشت :))
پاسخ:
ممنون برا شما هم مبارک باشه:)
عهه شما هم از دریل استاده میکنین!
دستگاه قشنگ پوست و تخمش رو هم جدا میکنه
ایشالا سال بعد:))
خیلی باحال بود نوشته تون :)))
ما هم پارسال زدیم تو کار خودکفایی و اینقد رب درست شد که تا سال آینده مونم جواب میده... خیلی راضی هم عستیم :)
پاسخ:
لطف دارین
این خودکفاییش به همه چی میارزه:))
  • بهارنارنج :)
  • منم مامانم امسال پخت
    پاسخ:
    حتما کمک نکردیا:))
  • بانوچـه ⠀
  • خدا قوت
    پاسخ:
    سلامت باشی:)
    بفرمایین رب:)
    ما هم گرفتیم
    بماند که من هیچ کمکی نکردم چون چشم دیدن رب ها رو نداشتم اصلا!!

    چون بو ش واقعا افتضاحه
    پاسخ:
    مبارکه ایشالا
    رب بوی بدی داره!! دوباره تکرار کن!!
    ما از اون خانواده هایی هستیم که تصمیم هم نمیگیریم راحتیم:)

    شما با این خودکفایی ۵سال به عمر دولت همایونی اضافه کردید:)
    + متاسفانه به اسم برابری زن و مرد به صورت نابرابری به ما مردها ظلم کردن:|

    خداقوت پهلوان:)))
    پاسخ:
    نههه تصمیم بگیرید تصمیم خوبه:))
    #ما مردهای مظلوم:)
    مامانم همیشه رب درست می کنه و هیچوقت هیچ پسری درکار نیست

    این انشا خیلی دخترونه است با عرض پوزش

    سلام
    پاسخ:
    حتی بهترین آشپزهای دنیا هم مردها هستن:)
    این انشا رو هم دخترونه پسرونه نکنید بابا:))
    خود رب که نه
    ولی وقتی روی شعله داره آماده میشه یه بوی عجیبی داره اون مراحل اولش مخصوصا
    پاسخ:
    پس حتما املت هم دوست نداری؟
    بیشتر بوی املت میده
  • بهارنارنج :)
  • 🤔🤔🤔
    نه
    😑
    حتما نبودم وگرنه نمیزاشتن بیکار باشم
    پاسخ:
    پس در رفتی:))
    ای وای بر در روندگان:))
    اومدم بگم چقدر زنونه شد بعد زدم پس سرم و خودم رو دعوا کردم!
    خدا قوت :-)
    پاسخ:
    مدل سامان گلریزی نوشته بودم :))
    ممنون
    کلا با گوجه و هر چی که به گوجه مربوطه بیگانه م!!
    پاسخ:
    ای بابا!! ، اصلا گوجه نباشه یه طرف آشپزیها لنگ میزنه
    اولین باره می‌شنوم یک جنس مذکر در پخت رب کمک کرده:)
    ما تا چند سال پیش حتی عرقی‌جات رو هم خودمون تهیه می‌کردیم.
    اما الان دیگه فقط در حد رب و آبلیمو و آبغوره فعالیت می‌کنیم.
    به سلامتی استفاده کنید ان‌شالله.

    پاسخ:
    واقعا!!؟؟ یعنی سرم کلاه رفته:))؟
    ای ول به شما
    اصلا خونگیش یه مزه دیگه داره و مطمئن تره
    ممنون از لطفت
  • مصطفی فتاحی اردکانی
  • خسته نباشی دلاور
    خدا قوت پهلوون
    پاسخ:
    مسخره میکنی!؟؟:))
    عایا رب کشیدن کار بدیه:))
    نه سر شما کلاه نرفته، سر ما کلاه رفته:)
    یه چیزی رو در گوشی بهتون میگم، مردای ترک خیلی اهل کمک کردن به خانم‌ها نیستن متاسفانه. یعنی راستش بد عادت شون کردیم یه جورایی. به خاطر همینه که یه مثلی داریم که می‌گن از ترک ها دختر بگیر، به تهرانی‌ها دختر بده :)
    پاسخ:
    :)))
    آهاااااان از اون لحاظ:)))
  • مصطفی فتاحی اردکانی
  • دارم خسته نباشی میگم
    مسخره چیه
    پاسخ:
    ممنون از لطفت شوخی کردم:))
    یه تجربه هم بگم اولش که رب و گذاشتید بپزه روغن بزتید بهش مه اخرش اصلا رب نپره و نسوزید😊
    خدا پدرتون رو هم بیامرزه🌹
    قدیما ما یه زمین خالی تو کوچه داشتیم برای رب پختن اونجا جمع میشدیم و رو هیزم میپختیم کل پسرهای کوچه و دخترها جمع میشدن از اذان صبح مادر بزرگا بار میذاشتن دم غروب اماده میشد در اخر هم سیب زمینی مینداختیم تو زغال و سیب زمینی کبابی شام اون شب کل محل بود
    آخخخخخ یادش بخییییر
    پاسخ:
    به ما گفتن موقع پختن نمک و روغن نزنید سرچ هم کردم اینجوری بود گفتن که سر آخر که پخت و گذاشتین خنک بشه روغن و نمک بزنید
    خدا رفتگان شمارو بیامرزه
    آره قدیما رو آتیش درست میکردن یادش بخیر
    اتفاقا ما چون مشغول رب بودیم ناهار و شام املت خوردیم:))
    میاستم بگم بااااابا شما که ترک زبان هم هستین لابد نزدیک اون گل پسر مایین. پسرمون رب درست کرده داره زحمت میکشه برا ما هم میفرسته، اگه زودتر میدیدم میگفتم برا شمام بفرسته دیگه! بعد دیدم رامین هم کامنت گذاشته که ما هم درست کردیم. نه شما تبریزی ها واقعا ایول دارین بابا:)))))
    پاسخ:
    ما تبریزی نیستیم
    ترکی رو هم بواسطه چند سالی که زنجان زندگی کردیم یاد گرفتم
    ممنون از شما
    گل پسرتون آقا رامینه!
    روغن و به اندازه یه پیاله میریزید ما همیشه میریزیم اولش
    اخرش هم میریزیم و تفت میدیم
    تو محله ما اولش یکم میریزن امتحان خودش و پس داده این روش تاثیر منفی ای نداره خیالتون راحت
    پاسخ:
    ممنون از راهنماییتون
    البته بعضیا شنیدم زردچوبه و فلفل هم میزنن
    ایشالا سال بعد امتحان میکنیم:)
    تفت که میدین رنگش تیره نمیشه؟
    روغن و که اخرش میریزن تفت میدن که خوش رنگ بشه نه مثل تفت دادن های خورشت و اینا
    یک ساعت یا نیم ساعت اخر روغن و نمک و میزنیم ما
    البته من در حد تماشاچی و نکاتش و میدونم خودم درست نکردم تنهایی😊
    اون نکته روغن که گفتم و مطمئنم خیلی ها خبر ندارن و اخرش که رب میپره قسمت سخت کارشونِ
    پاسخ:
    این دیگه خیلی تخصصی شد:)))

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">