همراز

خنک آن قمار بازی که بباخت آنچه بودش بنماند هیچش الا هوس قمار دیگر

همراز

خنک آن قمار بازی که بباخت آنچه بودش بنماند هیچش الا هوس قمار دیگر

بایگانی

نقطه استارت

دوشنبه, ۳۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۳۱ ق.ظ

یکی از جملات کلیشه‌ای روانشناسیهای زرد اینه که: تو اگه فقیر به دنیا بیای تقصیر خودت نیست ولی اگه فقیر از دنیا بری تقصیر خودته!

من بشدت با این نظریه مخالفم چونکه موفقیت یا عدم موفقیت آدما توی زندگی وابسته به چند عاملِ محدود نیست و طیف عظیمی از عوامل دست بدست هم میدن تا یه فرد به عنوان یه آدمِ موفق یا شکست خورده شناخته بشه.

جبر جغرافیایی یعنی خانواده‌ایی که در اون به دنیا اومدی، کشور و حکومتی که در اون زندگی میکنی، حتی شهر و محله‌ایی که در اون زندگی میکنی و خیلی عوامل دیگه.

اینو باید بخاطر داشته باشیم که مسابقه‌ی بی‌رحم زندگی رو همه از یک نقطه، شروع نمیکنن و یه وقتایی شما بخاطر شرایطی که داری از رقیبت چند متر جلوتر و یا عقبت‌تری.

این جملات کلیشه‌ایی سعی داره مسئولیت رو از سیستم حاکم بگیره و همه‌ی تقصیرات رو گردن فرد بندازه.

نظامهای سرمایه داری و ساختارهای حکومتی از روانشناسیهای زرد حمایت میکنن و بهشون تریبون میدن چون اولا براشون پولسازه و دوما حکومتها رو تبرئه میکنه!

مثلا سعی دارن به شما بقبولونن که، ببین فلانی تلاش کرده و تونسته، پس اگر تو نتونستی اونقدر که باید تلاش نکردی، مثبت فکر نکردی، با قانون جذب جلو نرفتی و تو، تو، و تو... اینجاست که مسئولیت همه‌ی اینا میوفته گردن شخص و ساختارهای حکومتی که میبایستی شرایط لازم رو بصورت مساوی بین افراد ایجاد کنن که در یک شرایط مساوی رقابت کنن، تبرئه میشن!

پشت سر هر آدم موفق که به قله‌ی موفقیت رسیده گورستانی از آدمایی هست که خواستن و تلاش کردن ولی شرایط براشون محیا نبوده و نتونستن.

خلاصه که خواستم بگم اگه همه‌ی تلاشت رو کردی ولی بخاطر شرایط نابرابر به اون جایگاهی که مدنظرت بود نرسیدی، این دلیل نمیشه که ناامید بشی و دست از تلاش برداری چون زندگی به طرز ناجوانمردانه‌ایی نابرابره.

 

#همین

 

اگه دوست داشتین این کلیپ رو هم ببینید دریافت

 

  • حامد سپهر

نظرات  (۳)

اینا دصلا روانشناس نیستن
یکیش همین دیوانه سادیسمی انوشه
نظام روانشناسی هم اعلام کرد این اقا روانشناس نیست
همچنان فعالیت داره و چرندیات میگه
خیلی ها که تو اینستا میبینی راجب قانون جذب صحبت میکنن اینا هیچکدوم روانشناس نیستن
حیثیت این رشته رو بردن
پاسخ:
انوشه که اصلا روانشناس نیست اینا چنتا حرف قلمبه سلمبه یاد گرفتن و طوطی وار تکرار میکنن و فقط فن بیان خوبی دارن که باعث جلب مخاطب میشه
واقعا طوری درگیر این روانشناسی های زرد شدیم که فکر کنم حالا حالاها رهایی پیدا نمیکنیم! جملات بی سر و تهی که از طرفی خودت رو مقصر همه چی میدونن و از طرفی میگن همین که هستی عالیه و ابدا به فکر تغییر خودت (حتی اگر مورد بدی هست) نباش!!
و اگر دقت کرده باشید توی هر دو مورد جامعه رو حذف میکنن توی نظریه سازیشون. انگار محیط کلا هیچ تاثیر و اهمیتی نداره.
پاسخ:
دقیقا همینه، اینکه صورت مسله رو پاک کنیم کمکی به حل مشکل نمیکنه ما به ناچار توی جامعه زندگی میکنیم و تاثیر میگیریم از جامعه و اینو نمیشه انکار کرد از طرفی اینجور روانشناسها دارن حمایت میکنن از سیستم موجود که این بده
  • بهارنارنج :)
  • تا حد زیادی موافقم:)
    ولی بنظرم بحث ذهن فقیر وثروتمند کاملا واقعیه..
    همین بحث ذهن فقیر هم تا حدی اون جمله اگر خانواده فقیر به دنیا اومدی تقصیر... رو رد میکنه
    چرا؟چون همون‌طور که گفتیدخیلی عوامل موثره..
    اونایی که تو خانواده های بازاری بار میان غالبا کاسب و زرنگن. یا خانواده هایی که همه دکترن یا اونایی که همه تو حیطه بیزنس موفقنموفقن! فقر فقط فقط مادی نیست که منتقل میشه فقر ذهنی هم هست.. اینکه اون بچه تز کودکی چه چیزایی براش شدنی بیان میشه چه چیزایی نه!
    پاسخ:
    تحقیقات نشون داده آدمها موقعی که از نظر مالی وضعیتشون بد میشه آی‌کیو شون پایین میاد و این متاسفانه تاثیر مستقیم توی زندگیشون و تصمیم‌گیریهاشون داره
    خانواده جامعه و شرایط اقتصادی تاثیر مستقیم توی موفقیت یا عدم موفقیت آدما دارن

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">